31 mars 2019
12:00

AIK 3

Referat: Essinge IK - AIK 3

En stark trupp på 16 man mötte ett AIK med 11 spelare i truppen. Vi kände en väldig revanschlust efter att ha förlorat förra matchen, vi inleder bra men sen tappar vi spelet lite. Aik sätter 1-0 på en fin kontring. Det står och väger lite och AIK är närmare 2-0 än vi är 1-1. Ett konstigt läge leder till att en AIK-spelare tar bollen med handen i eget straffområde så vi får straff. Vår nya spelare Alex sätter den fint och vi går in i halvtid med 1-1. Det märks i andra halvlek att AIK är trötta, så vi försöker uttnytja det genom att springa mer än dem, vilket vi gör. Mycket rotation på spelare för att kunna hålla uppe intensiteten. Vi får 2-1 välförtjänt och det märks nu att AIK har mentalt börjat ge upp. Vi håller i bollen mycket och vågar spela ett lugnt spel. Vi får 3-1 på en väldigt fin kontring som avslutas perfekt av Haak som får öppet mål med bara några minuter kvar. Matchen var lite grinig i omgångar, spelare från båda lagen var lite övertaggade ibland. Skönt med en vinst, det var på tiden så hårt som vi jobbat. Nu ser vi fram emot sanktanpremiär om 2 veckor!